Informatie

Ontstaan van deze grootspoorclub?

Deze club is ontstaan, doordat het bestuur geen zin had om dure verenigings kosten te betalen. Voor dat dure lidmaatschap kan je dan een paar keer per jaar ergens in het land een vergadering bijwonen. Vaak vele kilometers rijden en de benzine wordt er ook niet goedkoper op. Tevens krijg je een paar keer per jaar een magazine thuis toegestuurd, die altijd achter liep met informatie, ten opzichte van het internet.

Veel informatie kan men terug vinden op het internet. Wil je in contact komen met bepaalde mede grootspoor rijders, dan zijn er genoeg internet forums te vinden. Hier kan je op een hele makkelijke manier in contact komen met elkaar. Een afspraak is dan zo gemaakt.

Waarom dan wel deze club?

Je kan als lid van een vereniging die aangesloten is bij de NMF, alleen dan je treinen hobby verzekeren. Dus ga je een keer met je treinen rijden bij iemand anders, dan kan je dat uitje verzekeren voor ongevallen. En dat geldt ook voor je gehele trein collectie thuis. Dat kan vaak niet bij een standaard inboedelverzekering. Daardoor is deze club ontstaan.

Dus geen hoge kosten voor samen scholing of club bladen. Nee, gewoon een kleine bijdragen voor het inschrijven en dat is het.

NMF